Boekbindatelier 30 jaar

2019  ,  30 jaar Boekbindatelier Wim Gremmen

Dit jubileumjaar wordt afgesloten met een tentoonstelling in het GRID Grafisch Museum Groningen.

Daar wordt een overzicht getoond van de verscheidenheid van het werk van een handboekbinder. Ook de samenwerking met anderen o.a. kunstenaars heeft een plaats gekregen.

Voor de openingstijden kunt kijken ophttp://www.gridgroningen.nl

Wim heeft in al die jaren niet alleen in opdracht gewerkt,  maar ook steeds meer eigen projecten ontwikkeld. We zoeken daarbij samenwerking met kunstenaars uit andere disciplines. Dat levert vrijwel altijd verrassende resultaten op. Dat geldt zeker voor de samenwerking met kunstenaar Monique Mortier. De bijzondere objecten zijn van 19 april tot en met 2 juni te zien in het Kerkje Klein Wetsinge.

Monique Mortier ziet schilderen als manier om het leven, haar leven te onderzoeken en ont-dekken. Haar inspiratie haalt zij vooral uit de natuur. Haar grootste fascinatie betreft de elementen water en aarde. In de Aardetekens zoekt Monique Mortier naar de puurheid, de eenvoud en gelaagdheid van de eeuwen en eeuwenoude aarde.

Wim heeft deze werken een ruimtelijke dimensie gegeven, waardoor ook het element licht de kans krijgt een rol te spelen. Zo is Aardetekens verbonden ontstaan. Ruimtelijke objecten met een origineel werk en een leporello met de andere aardetekens. Kees Vreugdenhil maakte hierbij een zevental gedichten. Deze zijn door Wim in een bundel samengebonden.

Naast Aardetekens verbonden is er nog ander werk van beide kunstenaars te zien in het Kerkje Klein Wetsinge, dat iedere dag geopend is tussen 10.00 en 17.00 uur (uitgezonderd besloten partijen). Op zondag 2 juni  kunnen bezoekers tussen 13.00 en 16.00 uur onder leiding van Wim Gremmen een boekje maken. Kinderen kunnen onder zijn leiding een tovermapje maken. Je bent dan meer dan welkom!

Gelijktijdig met de tentoonstelling in Klein Wetsinge is ook in de Boekwerkplaats in Stedum werk te zien van zowel Wim Gremmen als Monique Mortier

Wil je naar de tentoonstelling in het kerkje Klein Wetsinge of langskomen in Stedum bij de Boekwerkplaats?

Neem dan vooraf – tijdens kantooruren – telefonisch contact op met zowel
het Kerkje Klein Wetsinge (tel. 06- 54685405) als de Boekwerkplaats (tel. 0596-551588 of via info@boekwerkplaats.nl) voor de openingstijden.