Miniatuur boeken

Wim Gremmen is gespecialiseerd in miniatuurboekjes die hij sinds de start van het atelier heeft ontwikkeld samen met uitgeverij Philip Elchers. Wie denkt dat je voor een miniboekje alleen maar de maten hoeft te verkleinen, heeft het mis. Het binden van miniatuurboeken vraagt om speciaal materiaal èn speciale vaardigheden.

Het huis van Marie

Het tiende deel uit de MicroReeks, Het Huis van Marie, is een zeer bijzondere uitgave. Het zijn negen kleine boekjes die tezamen als een puzzel binnen een passe-partout passen. Elk boekje heeft zijn eigen verhaal. Liggen de boekjes in de passe-partout dan vormen ze een rustig tafereel, zijn ze eruit dan zien we een kamer die op zijn kop is gezet door spelende kinderen.

Drie oden

Het kleinste boekje uit deze serie is tot nu toe Drie Oden van C.O. Jellema, hier afgebeeld naast een muntstukje van 10 eurocent.

MicroReeks

Sinds 1989 verzorgt Wim Gremmen samen met uitgeverij Philip Elchers de uitgave van miniatuurboekjes. Het zijn boekjes die niet groter mogen zijn dan 7,5 cm ( 3 inches). De serie heet de MicroReeks en telt inmiddels 22 uitgaven. De standaardoplage is 250 exemplaren. Gezien de hoeveelheid werk die zo’n uitgave vereist is het tempo van verschijnen van nieuwe boekjes laag.