Gelegenheidsboeken

Ter gelegenheid van jubilea, afscheid of promotie wordt vaak een boek gemaakt voor de betreffende persoon. Het gaat meestal om een of twee exemplaren speciaal voor de gelegenheid samengesteld en gebonden.

Bovengronds bezit

Uitgave ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan van de kunstverzameling van de Gasunie.

Van DH naar HD

Uitgave bij het afscheid van een directeur van de Gasunie.

Gulden boek

De gemeente Noorderveld schrijft haar ereburgers in een Gulden Boek.

Bodemschatten

Voor de oprichting van een gasmuseum in Slochteren is een bidboek gemaakt. Mensen die een bijdrage zouden kunnen leveren aan de verwezenlijking ervan is gevraagd hun ideeën in zo’n boek te noteren en aan de initiatiefnemers ter beschikking te stellen. De oprichting van het museum is afgeblazen.

Gastenboek

Een gastenboek wordt naar mate het verder gevuld raakt met bijdragen van gasten steeds leuker.
Het bewaren geeft ook later nog weer eens aanleiding herinneringen op te halen.
Zo iets waardevols mag er wel mooi uitzien zoals hier in een leren band met leeropleg en een versiering met blinddrukken.

Uitgave bij het afscheid van de burgemeester van Noorderveld

Bij zijn afscheid gaf de burgemeester van Noorderveld drie dagen receptie. Bezoekers konden op speciaal daarvoor ontworpen kaarten een wens of herinnering schrijven. Al deze kaarten werden samen met op de receptie gemaakte foto’s gebonden tot drie boeken van 16 x 16 cm.

De boeken zijn gebonden op leren banden en voorzien van houten borden met daarin verzonken metalen titelplaatjes. De drie boeken zijn samengebracht in een houten box.

Uitgave voor een jubilerende stichting

Een jubilerende stichting maakte een boekje met de geschiedenis van de stichting erin, speciaal voor haar bestuurders. Oplage 15 exemplaren.