Bibliofiele boeken

Wim Gremmen is gespecialiseerd in het binden van moderne bibliofiele uitgaven die hij vaak maakt in opdracht van en samen met bibliofiele uitgeverijen zoals Exponent (Bedum) en Philip Elchers (Groningen).

Cyclus

Cyclus van Jean Pierre Rawie is een uitgave van uitgeverij Philip Elchers uit Groningen. Boekband is voorzien van een ingelegde fossiele steen met een 360 miljoen jaar oud pijlinktvisje.
Het boekje is gebonden in half geitenleer in combinatie met algenpapier.
Oplage in deze uitvoering 25 exemplaren. De bijbehorende doos is gevoerd met velourpapier.

Cahiercollectie

De cahiercollectie is een uitgave van uitgeverij Philip Elchers uit Groningen. 25 kunstenaars uit het noorden maakten een cahier dat in een plastic doosje van 50 x 72 mm moest passen.

De kunstenaars waren vrij in hun keuze van de vorm van de inhoud; het werkje moest alleen wel als een cahier of schrift gebonden kunnen worden. Het is een zeer gevarieerde collectie geworden. De cahiers zijn door Wim Gremmen gebonden en hij ontwierp en bouwde ook de cassettes. Oplage 100 exemplaren.

Bibliofiele uitgeverij Exponent

Voorbeelden van bibliofiele uitgeverij Exponent uit Bedum. Het zijn een-katern-boeken hand gedrukt met loodzetsel, en soms voorzien van prenten van de drukker Menno Wielinga.