Portfolio

GELEGENHEIDSBOEKEN

Ter gelegenheid van jubilea, afscheid of promotie wordt vaak een boek gemaakt voor de betreffende persoon. Het gaat meestal om een of twee exemplaren speciaal voor de gelegenheid samengesteld en gebonden.

Lees verder

BIBLIOFIELE BOEKEN

Wim Gremmen is gespecialiseerd in het binden van moderne bibliofiele uitgaven die hij vaak maakt in opdracht van en samen met bibliofiele uitgeverijen zoals Exponent (Bedum) en Philip Elchers (Groningen).

Lees verder

MINIATUURBOEKJES

Wim Gremmen is gespecialiseerd in miniatuurboekjes die hij sinds de start van het atelier heeft ontwikkeld samen met uitgeverij Philip Elchers. Het binden van miniatuurboeken vraagt om speciaal materiaal èn speciale vaardigheden.

Lees verder

LUXE CASSETTES EN DOZEN

Dozen en cassettes kunnen dienen als bescherming voor een boek, maar zijn tegelijkertijd vaak een mooi object op zichzelf.

Lees verder

FOTO ALBUMS

Fotoalbums zijn in allerlei vormen te maken. Ze kunnen genaaid zijn met opvulstroken in de rug maar ook gemaakt worden met boekschroeven.

Lees verder

REPARATIES EN INGEBONDEN TIJDSCHRIFTEN

Naast het maken van nieuw werk, repareert Wim Gremmen boeken en bind hij tijdschriften in.

Lees verder

SPECIALE BINDWIJZEN

Een mooi, handgebonden boek is prachtig en Wim Gremmen maakt het dagelijks met plezier. Toch gaat zijn hart ook uit naar juist die bijzondere dingen die niet iedere dag gemaakt worden.

Lees verder

LIJMLOZE BINDINGEN

Handgebonden boeken zijn meestal genaaid en gelijmd. Wim Gremmen gebruikt ook lijmloze binding zoals de Japanse bindwijze en de langesteekband.

Lees verder

MARMERPAPIER

Handgebonden boeken werden vroeger vaak opgesierd met handgemarmerde papieren. In het atelier wordt in kleine oplagen op twee manieren gemarmerd papier gemaakt.

Lees verder