Atelier

 

2019  ,  30 jaar Boekbindatelier Wim Gremmen

Voor meer info klik op lustrumactiviteiten

Handboekbinden is een van de oudste grafische beroepen, ouder nog dan drukken. Ook toen er alleen nog maar handgeschreven manuscripten waren, werden die al ingebonden. Al is handboekbinden een eeuwenoud beroep, het is wel degelijk met de tijd meegegaan. Wat is gebleven is de kwaliteit!

Boekbindatelier Wim Gremmen in Stedum (Groningen) maakt al sinds 1989 ambachtelijke manier moderne producten van hoge kwaliteit. Tot zijn klantenkring behoren onder meer bedrijven, gemeenten, grafische vormgevers, reclamebureaus en kunstenaars. Maar ook particulieren weten het atelier te vinden.

Of het nu gaat om een gelegenheidsboek, het inbinden van tijdschriften of reparatie van een oude familiebijbel. In het atelier kun je onder meer terecht voor speciale boeken zoals fotoalbums, receptie- en jubileumboeken. Zo’n speciale uitgave wordt desgewenst voorzien van een bijpassende cassette.

Wim Gremmen is gespecialiseerd in het inbinden van bibliofiele uitgaven en miniatuuruitgaven. Daarnaast is hij altijd op zoek naar bijzondere bindwijzen. Voorbeelden van het werk van Wim Gremmen kun je zien in de portfolio!

Natuurlijk repareert het atelier boeken. Je oude familiebijbel is bij Wim Gremmen in vertrouwde handen. Niet alleen heeft hij zo’n 30 jaar ervaring,  als erkend boekbinder voldoet Wim Gremmen aan de strenge eisen van de Nederlandse Vereniging van Handboekbinders en wordt zijn werk ook regelmatig beoordeeld. Voor opdrachtgevers betekent zo’n erkenning gegarandeerde kwaliteit, geleverd door een professional.

Wim Gremmen wil de liefde voor zijn vak graag overbrengen op anderen. Dat doet hij dagelijks in zijn atelier èn in De Boekwerkplaats waar hij sinds 2001 cursussen en workshops verzorgt. Daarvoor heeft hij ruim twaalf jaar boekbindcursussen en een erkende Boekbindopleiding verzorgd aan het Kunstencentrum te Groningen.